Malzemeler:

8-10 adet kemiksiz tavuk kalça şişveya tavuk pirzola
2 dişsarmısak (dövülmüş)
½ çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı zencefil ve köri
Ayrıca;
2 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı pekmez
3 yemek kaşığı nar ekşisi yoksa 3 yemek kaşığı sirke ya da buna eşit
Miktarda limon suyu
Üzeri için;
1 demet çok ince kıyılmış maydanoz

Hazırlanışı:

Önce genişve derin bir tava hatta arsa wok tavayıorta ısılıateşin üzerine
Oturtalım. hemen içine sıvıyağıaktaralım ve dövülmüşsarmısaklarıatalım.
Bir tahta kaşıkla karıştırarak 1 dakika kadar soteleyelim ve tavuklarımızı
Ekleyelim. yine karıştıra, çevire 8-10 dakika kadar tavuklarıpişirelim.
Sonra da tuz ve diğer baharatlarıekleyip, 1-2 dakika da bu şekilde
Pişirelim. öte yandan bir ufak kasenin içinde tahin, pekmez ve nar ekşisini
Bir çatala karıştırıp, çırpalım. hazırladığımız bu sosu tavadaki tavukların
Üzerine ilave edip, 7-8 dakika kadar pişirelim. ocaktan alınca henüz
Sıcakken üzerine ince kıyılmış maydonuzu serpiştirip, sıcak olarak servise
Sunalım. pilav vaya makarna ile servis yapalim.
Afiyet olsun :)


This entry was posted on 09:48 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: