Malzemeler:

1,5 kg bonfile
1 çorba kaşığı sıvıyağ
16 dilim burger peynir
300 gr tost jambonu
1 bardak kırmızi şarap
Çok az suda eritilmiş2 adet etsuyu tableti
1 kutu krema

Hazırlanışı:

Bonfileyi bütün olarak eğer tencereye sığmıyor ise ortadan ikiye bölerek 1
Çorba kaşığı sıvıyağla her tarafıadeta kahvrengi olana kadar kavurunuz.
Ateşkuvvetli olmalı, ancak bonfilenin içi pişmemelidir. bonfile içi hafif
Pembe renkte ve biraz kanlıkalabilir.
Kızartma bittikten sonra bonfile tencereden alınarak ılımaya bırakılır. ilımış
Bonfile çok keskin bir bicak ile 1 cm kalınlığında yuvarlak parçalara
Bölünür. yaklaşık 15-16 parça çıkar ve her parçanın ağırlığı100 gr
Civarında olur. servis esnasında her bir tabağa iki parça konulacağı
Varsayılmıştır.
Dilinmişbonfileleri hafif yağlanmışbüyükçe bir firin kabina diziniz. her bir
Et parçasının üzerine etin büyüklüğüne göre ikiye katlayarak veya
Katlamayarak burger peynirini ve tost jambonunu koyunuz. alttan üste
Sırasıbonfile, peynir ve jambondur.
Daha önce bonfileyi kızarttığımız tencereye 1 bardak kırmızı şarabı2
Tabletle yapılmışet suyunu ilave ederek kaynatınız. şarabın suyu bir
Miktar uçtuktan sonra ateşin altınıkısınız ve baharatlarıilave ediniz. başka
Bir kapta çırparak katıştırdığınız kremayıda tencereye koyunuz, sadece bir
Taşım kaynatınız.
Hazırladığınız bu sosu kaptaki bonfilelerin üzerine dökünüz ve kremalı
Bonfileleri 200 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika tutunuz.
Afiyet olsun :)



This entry was posted on 10:13 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: