Malzemeler:

100 gr zeytinyağında bekletilmişkurutulmuşdomates
1 tatlıkaşığı tuz
100 gr çekirdeksiz halka halka doğranmışsiyah zeytin
500 gr un
2 dal biberiye (veya 1 tatlıkaşığı kuru biberiye)
1 küp yaşmaya (42 gr)

Hazırlanışı:

Domateslerin yağınısüzün. zeytinyağından 2 çorba kaşığı kadar ayırın.
Domatesleri doğrayın. zeytinleri yıkayın. taze biberiyeyi yıkayıp kurulayın.
Bir daldaki biberiyeleri doğrayın.
Unu büyük bir kaba alın. ortasına bir çukur açın. çukura 150 ml ılık su
Dökün. yaşmayayıçukura ufalayıp çatalla karıştırın. 15 dakika dinlendirin.
Ardından tümünü karıştırıp 250 ml ılık su daha ilave edin. hamura tuzu,
Domatesleri, domatesli zeytinyağını, zeytini ve biberiyeyi ilave edip 10
Dakika yoğurun. hamuru top haline getirip üzerine biraz un serpin. üzerini
Kapatıp oda sıcaklığında 30 dakika bekletin.
Fırını200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. fırın tepsisine bir miktar un
Serpin. hamurdan yaklaşık 30 cm uzun ve 10 cm kalın) 2 ekmek
Şekillendirin. üzerlerine çok az su serpin ve her birine yarımşar dal
Biberiye ve diğer kuru baharatlardan serpin.
Ekmekleri 200 dereceye ayarlıfırında 30 dakika kadar pişirin. fırından
Aldıktan sonra soğumasınıbekleyin.
Afiyet olsun :)



This entry was posted on 09:58 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: