Malzemeler:

350 gr hamur
70 gr trabzon peyniri

Hazırlanışı:

Peynir bir gün önceden doğranır, rendeye vurulur ve bir miktar su
Karıştırılarak dinlenmeye bırakılır. un, tuz ve maya karıştırılarak ekmek
Hamurundan daha gevşek hamur elde edilir. 350 gr.lık kesilerek
Şekillendirilir. hamur tahta üzerinde dinlendirilir. fırın 200 derece
Sıcaklığında hazırlanır. yine ayrıbir tahta üzerinde kayık şeklinde
Hazırlanan hamur içine peynir konulur ve üzerine fırça ile su veya un
Bulamacısürülerek fırına sürülür. pişince içine tere yağıkonularak servis
Yapılir.
Afiyet olsun :)



This entry was posted on 10:30 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: