Malzemeler:

1 adet tavuk veya 4 parça tavuk eti
1 adet soğan
Yarım çay kaşığı karabiber, tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım kahve fincanızeytinyağı

Hazırlanışı:

Bir tencereye, yarısına kadar su koyup içine tavuğu yerleştirin, 1 ad soğanı
Bütün olarak içine koyun. üzerine tuzuve karabiberi serpin 10-15 dakika
Haşlayın. tavuğu haşladıktan sonra tencerenin içinde alıp suyunu
Süzdürün.
Küçük bir kapta zeytinyağı, tarçın ve toz karabiberi karıştırın. bu karışımı
Haşlanmıştavuğun her tarafına sürün tavuğu yağlanmıştepsiye koyun
Pembeleşinceye kadar fırında pişirin.
Fırından çıkardığınız tavuğu üzerine parça parça tereyağ ınıkoyup servis
Tabağına alın. İsteğe göre pilavla birlikte servis yapın.



This entry was posted on 05:10 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: