Malzemeler:

750 gr kemiksiz tavuk göğsü
2 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı süzme bal
1 çay kaşığı zencefil (isteğe bağlı)
2 çorba kaşığı mısırözü yağı
2 çorba kaşığı susam
Marinat İçin:
5 patlıcan
3 çorba kaşığı tuz (suda bekletmek için)
1 su bardağı zeytinyağı

Hazırlanışı:

Bir kabın içinde soya sosu, bal, zencefil ve mısırözü yağınıkarıştırın.
Kuşbaşıtavuk etlerini içine ilave edin. arasır karıştırarak 2 saat bir
Kenarda bekletin.
Bu sürenin sonunda tavuk etlerinin üzerine susamıserpiştirip tekrar
Karıştırın.
Tavuk etlerini marinatta 2 saat bekletip, üzerlerine susamıserptikten
Sonra, karıştırın.
Izgaranızıyakın. tavuk parçalarını şişlere geçirin. bir kez çevirerek
Yaklaşık 15 dakika ızgarada pişirin.
Şişleri önceden ısıtılmış bir servis tabağına aktararak sıcak olarak servis
Yapın.



This entry was posted on 05:10 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: