Malzemeler:
10 -12 adet küçük boy patates
2 adet hindi göğsü
1 adet kuru soğan
Kızartmak için: sıvıyağ
Sosu için:
200 gr yoğurt (1 su bardağı ndan biraz fazla)
2 çorba kaşığı krem peynir
2 tatlıkaşığı köri
1 kutu şeftali kompostosu
1 demet taze soğan
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Hazırlanışı:
Patatesleri haşlayıp, soyun. bir adet şişe üç adet patates parçası, üç adet
Hindi parçasıve 3 adet soğan parçasısığıyor. buna göre, 1 adet soğanı
Dörde bölüp katlarından ayırın. hindi göğsünü de şişe geçirilecek
Büyüklükte kesin. patates, soğan ve hindiyi sırasıyla şişlere aldığıkadar
Dizin. hazırladığınız şişleri fritözde kızartın.
Sosu için: 2 tatlıkaşığı köriyi, 1 su bardağı ndan biraz fazla yoğurdu ve 2
Çorba kaşığı krem peyniri ateşte karıştırın. şeftali kompostosunun içindeki
1 şeftalinin yarısınıpüre haline getirin, diğer yarısınıda küp şeklinde
Kesin, 1 demet taze soğanıda doğrayıp koyun. tuz, karabiber ve
Kırmızıbiberi ekleyin. bunlar ateşte bir taşım pissin. sonra sosu servis
Tabağına alın.
Sosun üstüne şişleri koyup, servis yapın
0 yorum: