Malzemeler:

10 -12 adet küçük boy patates
2 adet hindi göğsü
1 adet kuru soğan
Kızartmak için: sıvıyağ
Sosu için:
200 gr yoğurt (1 su bardağı ndan biraz fazla)
2 çorba kaşığı krem peynir
2 tatlıkaşığı köri
1 kutu şeftali kompostosu
1 demet taze soğan
Tuz, karabiber, kırmızıbiber

Hazırlanışı:

Patatesleri haşlayıp, soyun. bir adet şişe üç adet patates parçası, üç adet
Hindi parçasıve 3 adet soğan parçasısığıyor. buna göre, 1 adet soğanı
Dörde bölüp katlarından ayırın. hindi göğsünü de şişe geçirilecek
Büyüklükte kesin. patates, soğan ve hindiyi sırasıyla şişlere aldığıkadar
Dizin. hazırladığınız şişleri fritözde kızartın.
Sosu için: 2 tatlıkaşığı köriyi, 1 su bardağı ndan biraz fazla yoğurdu ve 2
Çorba kaşığı krem peyniri ateşte karıştırın. şeftali kompostosunun içindeki
1 şeftalinin yarısınıpüre haline getirin, diğer yarısınıda küp şeklinde
Kesin, 1 demet taze soğanıda doğrayıp koyun. tuz, karabiber ve
Kırmızıbiberi ekleyin. bunlar ateşte bir taşım pissin. sonra sosu servis
Tabağına alın.
Sosun üstüne şişleri koyup, servis yapın


This entry was posted on 04:57 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: