Malzemeler:
5 patates
200 gr mantar
4 çorba kaşığı zeytinyağı
3 dişsarımsak
1 dilim bayat ekmek içi
2 çorba kaşığı rendelenmişkaşar peyniri
4-5 dal maydanoz
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Patatesleri soyun ve ince halkalar halinde dilimleyin. tuzlu suda 5 dakika
Diri kalacak şekilde haşlayın. mantarlarıtemizleyip dilimleyin.
Tavada 3 kaşık zeytinyağınıkızdırın sarımsaklarıezip yağda pembeleştirin.
Mantar, 1 tutam tuz ve karabiber ilave edip karıştırarak suyunu salıp
Çekinceye kadar pişirin.
Ekmek içini robotta ufalayın. maydanozu kıyıp kaşar peyniri ve ekmek içi
Ile karıştırın. 1 tutam tuz ve karabiber serpin. 15-16 santim çapındaki
Kelepçeli yuvarlak bir kalıbıhafifçe yağlayın.
Kalıba sırasıyla patates ve mantarlarıdizip aralarına peynirli karışımı
Yayın. son sırayıpeynirli karışımla tamamlayıp üzerine mantarın suyunu
Gezdirin. fırına verip kızarıncaya kadar pişirin.
0 yorum: