Malzemeler:

5 patates
200 gr mantar
4 çorba kaşığı zeytinyağı
3 dişsarımsak
1 dilim bayat ekmek içi
2 çorba kaşığı rendelenmişkaşar peyniri
4-5 dal maydanoz
Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Patatesleri soyun ve ince halkalar halinde dilimleyin. tuzlu suda 5 dakika
Diri kalacak şekilde haşlayın. mantarlarıtemizleyip dilimleyin.
Tavada 3 kaşık zeytinyağınıkızdırın sarımsaklarıezip yağda pembeleştirin.
Mantar, 1 tutam tuz ve karabiber ilave edip karıştırarak suyunu salıp
Çekinceye kadar pişirin.
Ekmek içini robotta ufalayın. maydanozu kıyıp kaşar peyniri ve ekmek içi
Ile karıştırın. 1 tutam tuz ve karabiber serpin. 15-16 santim çapındaki
Kelepçeli yuvarlak bir kalıbıhafifçe yağlayın.
Kalıba sırasıyla patates ve mantarlarıdizip aralarına peynirli karışımı
Yayın. son sırayıpeynirli karışımla tamamlayıp üzerine mantarın suyunu
Gezdirin. fırına verip kızarıncaya kadar pişirin.



This entry was posted on 01:28 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: