Malzemeler:
1 su bardağı süt
2 kg ıspanak
1 çorba kaşığı tereyağ ı
1 kahve fincanıun
1 çorba kaşığı yağ
½ tatlıkaşığı tuz
Az rende hindistan cevizi
Hazırlanışı:
Ispanakların yapraklarınıayıklayın. 5 defa yıkadıktan sonra içinde 1 kahve
Kaşığı karbonat olan bol kaynar suda 5 dakika haşlayın. süzgece boşaltıp
Soğuk su ile soğutun. sudan sıkarak çıkarın ve kıyma makinasından çekin.
Bir tencereye bir kaşık yağve unu koyup yaklaşık bir dakika kavurun.
Sütü kaynar vaziyette ilave edin. karıştırarak 3-4 dakika pişirin. başka
Küçük bir tencerede de tereyağ ınıeritin. ispanağıilave ederek 2 dakika
Sote yapın. tuzunu, hindistan cevizini ve hazırladığınız beşamel sosu ilave
Edip karıştırarak servis edin.
0 yorum: