Malzemeler:

1 su bardağı süt
2 kg ıspanak
1 çorba kaşığı tereyağ ı
1 kahve fincanıun
1 çorba kaşığı yağ
½ tatlıkaşığı tuz
Az rende hindistan cevizi

Hazırlanışı:

Ispanakların yapraklarınıayıklayın. 5 defa yıkadıktan sonra içinde 1 kahve
Kaşığı karbonat olan bol kaynar suda 5 dakika haşlayın. süzgece boşaltıp
Soğuk su ile soğutun. sudan sıkarak çıkarın ve kıyma makinasından çekin.
Bir tencereye bir kaşık yağve unu koyup yaklaşık bir dakika kavurun.
Sütü kaynar vaziyette ilave edin. karıştırarak 3-4 dakika pişirin. başka
Küçük bir tencerede de tereyağ ınıeritin. ispanağıilave ederek 2 dakika
Sote yapın. tuzunu, hindistan cevizini ve hazırladığınız beşamel sosu ilave
Edip karıştırarak servis edin.



This entry was posted on 13:15 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: