Malzemeler:

10 kuzu böbreği (yağlarıtemizlenip her biri dörde bölünmüş)
30 gr tereyağ ı(2 çorba kaşığı )
1 soğan (ince kıyılınış)
60 gr mantar (temizlenip kıyılmış )
1 çorba kaşığı un
125 gr evde hazırlanmışet suyu (1/2 su bardağı ndan biraz fazla)
1 çay kaşığı tabasko sos (istenirse)
1 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış )
1 tatlıkaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
8 yumurta (hafif çırpılmış)

Hazırlanışı:

Hardal soslu böbrek çok lezzetli bir yemektir. potates püresi ve kızarmış
Soğanla birlikte servis edilir.
Büyük bir tencerede margarinin yarısıile rafine yağıorta ateşte eritiniz.
Yağkızdıktan sonra, böbrek dilimlerini çevirerek 5 dakika kızartınız.
Delikli kepçeyle böbrek dilimlerini tencereden alıp, bir kenara koyarak ılık
Tutunuz.
Soğan, sek vermut ve limon suyunu tencereye ekleyip harlıateşte 5-7
Dakika, karışımın üçte biri eksilene kadar kaynatınız.
Küçük derin bir kapta geri kalan margarini, hardalı, tuzu ve karabiberi
Birbirine karıştırınız.
Tencereyi ateşten alıp hardal ve yağkarışımınıküçük parçalar halinde ve
Devamlıkarıştırarak tenceredekilere ekleyiniz.
Böbrek dilimlerini tekrar tencereye koyup maydanozlarıüstüne serpiniz.
Tencereyi hafif ateşe oturtup 3-5 dakika, böbrekler ısınıncaya kadar
Pişirdikten sonra, servis ediniz.



This entry was posted on 00:16 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: