Malzemeler:

8 kuzu böbreği, yağlarıalınmış
25 gr margarin veya tereyağ ı
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 büyük soğan, ince doğranmış
1 dişsarımsak, ezilmiş
1 büyük dolmalık kırmızıbiber,doğranmış
100 gr mantar, dilimlenmiş
125 ml et suyu
4 domates, kabuklarısoyulmuşve doğranmış
1 çay kaşığı damates salçası
1/2 çay kaşığı kekik
Tuz ve karabiber
12 biberli zeytin

Hazırlanışı:

Böbrekleri uzunlamasına ikiye kesinlikten sonra küçük parçalara ayırın.
Büyük bir tavada margarin ve çiçekyağınıkızdırın. böbrekleri bir kere
Çevirerek 3 dakika kızartın. böbrekleri delikli bir servis kaşığı yla alıp bir
Kenara koyun.
Soğanıve sarımsağıtavaya koyup ara sıra karıştırarak 5 dakika kızartın.
Kırmızıbiber ve mantarıekleyip, yine ara sıra karıştırarak 3 dakika daha
Pişirin. et suyu, domates, domates salçasıve kekiği ekleyin. tuz ve biberle
Tadınıayarlayın. zeytinleri üstüne koyup, böbrekleri ekleyin.
Tavanın kapağınıkapatın 10 dakika, böbrekler yumuşayıncaya kadar
Pişirin. pişirme süresince böbrekleri 1-2 defa çevirin. tuz ve biberini
Ayarlayıp hemen servis yapın. 


This entry was posted on 00:16 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: