Malzemeler:

5 dana böbreği (yağlarıtemizlenip dilimlenmiş)
120 gr margarin (1/2 su bardağı )
1 çorba kaşığı rafine yağ
6 arpacık soğanı(ince kıyılmış )
100 gr sek vermut (1/2 su bardağı )
1 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı hardal
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış )

Hazırlanışı:

Hardal soslu böbrek çok lezzetli bir yemektir. potates püresi ve kızarmış
Soğanla birlikte servis edilir.
Büyük bir tencerede margarinin yarısıile rafine yağıorta ateşte eritiniz.
Yağkızdıktan sonra, böbrek dilimlerini çevirerek 5 dakika kızartınız.
Delikli kepçeyle böbrek dilimlerini tencereden alıp, bir kenara koyarak ılık
Tutunuz.
Soğan, sek vermut ve limon suyunu tencereye ekleyip harlıateşte 5-7
Dakika, karışımın üçte biri eksilene kadar kaynatınız.
Küçük derin bir kapta geri kalan margarini, hardalı, tuzu ve karabiberi
Birbirine karıştırınız.
Tencereyi ateşten alıp hardal ve yağkarışımınıküçük parçalar halinde ve
Devamlıkarıştırarak tenceredekilere ekleyiniz.
Böbrek dilimlerini tekrar tencereye koyup maydanozlarıüstüne serpiniz.
Tencereyi hafif ateşe oturtup 3-5 dakika, böbrekler ısınıncaya kadar
Pişirdikten sonra, servis ediniz. 


This entry was posted on 00:15 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: