Malzemeler:

400 gr kuzu eti
2 yemek kaşığı margarin
Yarım su bardağı et suyu veya su
4 adet dolmalık biber
4 adet domates
1.5 su bardağı mısır tanesi
1 su bardağı bezelye
1 adet havuç
1 çay kaşığı nişasta
Yeteri kadar tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Eti soğuk su altında yıkayıp suzdürün. margarini bir tencerede eritin ve
Etleri bu yağda 10 dakika kavurun.
Üzerine sıcak et suyu veya su dökün. tencerenin ağzınıkapatarak 35
Dakika kaynatın. bu arada dolmalık biberleri, domatesleri uzun çubuklar
Halinde kesin, havucu da aynı şekilde doğrayın.
Bütün sebzeleri ete ilave edin. tuz ve karabiber ilave ederek tencerenin
Kapağınıkapatın. kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Ateşten almadan önce 1 çay kaşığı nişastayıüzerine serpin. sıcak olarak
Servise sunun



This entry was posted on 01:52 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: