Malzemeler:

250 gr taze bakla
1 adet soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kesme şeker
2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
2 su bardağı un
1 kahve fincanıyoğurt
125 gr margarin
Tuz
Sos İçin
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un

Hazırlanışı:

Baklayıküçük doğrayın. soğanıyemeklik doğrayın. zeytinyağı, tuz ve
Şekerle birlikte tencereye alın. üzerini 1 parmak geçecek kadar su ilave
Edin. suyunu çekinceye kadar pişirin. baklayısoğutun.
Rendelenmişkaşar peyniri, kıyılmış dereotu ve unu derin bir kapta
Karıştırın. yoğurt, tuz ve oda sıcaklığındaki margarini ekleyin. yoğurarak
Hamur yapın. ufak bir fırın tepsisine yayın. üzerine baklalarıkoyun.
Sos için süt, yumurta ve unu çırpın. suflenin üzerinde gezdirin. 2 saat
Dinlendirin. önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin.



This entry was posted on 01:52 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: