Malzemeler:

12 büyük mantar
3 kahve fincanıçam fıstığı
4 taze soğan
2 dişsarmısak
1 demet fesleğen
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
150 gr keçi peyniri

Hazırlanışı:

Mantarlarıtemizleyip sap kısımlarınıkesin, ince ince kıyın. çam fıstığını
Yağsız bir tavada kavurun. taze soğanıyıkayıp ayıkladıktan sonra yeşil
Saplarınıhalka halka, beyaz kısımlarınıise iri iri doğrayın. fesleğeni ve
Sarmısağıincecik kesin.
Bir tavada soğanın beyaz kısımlarınıve sarmısağıkavurup mantar
Saplarınıilave edin. 1 dakika daha kavurun. çam fıstığınıkıyıp fesleğenle
Birlikte tavaya ekleyin. tavayıateşten alıp soğumaya birakın.
Fırını200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. keçi peynirini ezip tavaya
Ekleyin. tavadaki malzemeyi tuz ve karabiberle tatlandırıp mantarların
Içini doldurun. kiraz domatesleri dörde bölün.
1 çorba kaşığı zeytinyağı, domates ve halka halka doğradığınız soğanları
Fırına dayanıklıbir kapta karıştırın. doldurulmuşmantarlarıkaba
Yerleştirin. kalan zeytinyağınımantarların üzerinde gezdirin. önceden
ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin.



This entry was posted on 01:47 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: