Malzemeler:

500 gr uykuluk (3 saat soğuk suda bekletilmiş)
1 soğan (doğranmış)
1.5 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış )
1 defne yaprağı
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1 1/4 su bardağı sek beyaz şarap
60 gr (4 çorba kaşığı ) tereyağ
30 gr (1/4 su bardağı ) un

Hazırlanışı:

Uykuluklarıbüyük bir tencereye koyup, üstünü örtecek kadar su ekleyiniz.
Tencereyi harlıateşe oturtup, suyu kaynatınız. kaynayınca tencereyi
Ateşten alıp, 10 dakika bir kenarda bekletiniz.
Delikli kepçeyle uykuluklarıkağıt peçete üstüne çıkarıp, sularını
Süzdürünüz. (pişme suyunu dökünüz.) uykuluklarıtezgaha koyup, 1,5 cm
Büyüklüğünde parçalara kesiniz. uykuluk, soğan, maydanoz, defne
Yaprağı, tuz ve biberi orta boy bir kaseye koyunuz. ustüne şarabıdöküp,
30 dakika bir kenarda bekletiniz.
Delikli kepçeyle uykuluk dilimlerini marinaddan, kağıt peçete üstüne
Çıkarıp, süzdürünüz. marinadıince tel süzgeçten orta boy bir kaseye
Süzüp, bir kenara bırakınız. (süzgeçte kalan posalarıatınız.)
Büyük bir tavaya 30 gr (2 çorba kaşığı ) tereyağ koyup, orta ateşte eritiniz.
Yağkızınca uykuluk dilimlerini koyup, arasıra çevirerek her yanlarını, 10-15 dakika kızartınız.
Tavayıateşten alıp, bir delikli kepçeyle uykuluk dilimlerini yayvan, ateşe
Dayanıklıbir cam kaba aktararak, sosu hazırlayana kadar sıcak kalmalarını
Sağlayınız.
Önce, ızgaranızıiyice kızdırınız.
Kasedeki süzülmüşmarinadıorta boy bir tencereye boşaltıp, harlıateşte
Kaynatınız. kaynayınca tencereyi ateşten alıp, bir kenara bırakınız.
Küçük bir tencerede, kalan 30 gr (2 çotba kaşığı ) yağıorta ateşte eritiniz.
Yağkızınca tencereyi ateşten alıp, tahta bir kaşıkla unu azar azar katarak,
Pürtüksüz bir bulamaç elde ediniz. orta boy tenceredeki maninadısürekli,
Ama yavaşyavaşkarıştırarak ekleyiniz. sosu 2-3 dakika, koyu ve
Pürtüksüz olana kadar pişiriniz. (sosun tadına bakıp, gerekirse biraz daha
Tuz, biber ekleyiniz.)
Tencereyi ateşten alıp, kaşar peyniri rendesinin yarısınıkatarak, peynir
Eriyinceye kadar sürekli kanıştırınız. sosu uykuluk
Dilimlerini üstüne döküp, kalan kaşar peyniri rendesini üstüne serpiniz.
Tabağı ızgaraya sürüp 5 dakika, peynir eriyip üstü kızarıncaya kadar
Pişiriniz.
Tabağıateşten alıp, servis ediniz.



This entry was posted on 04:24 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: