Malzemeler:

1/2 kg uykuluk (3 saat soğuk suda bekletilmiş)
2 çorba kaşığı sirke
1 küçük soğan (ince doğranmış)
1 havuç (kazınıp, doğranmış)
6 tane karabiber
1 tatlıkaşığı tuz
60 gr (1/2 su bardağı ) un (1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberle
Karıştırılmış)
30 gr (2 çorba kaşığı ) tereyağ ı
2 çorba kaşığı sıcak siyah tereyağ ı
Baharat torbası:
4 sap maydanoz
1 fiske kekik
1 defne yaprağı

Hazırlanışı:

Uykuluklarıbüyük bir tencereye koyup, üstünü örtecek kadar su ekleyiniz.
Sirke, soğan, havuç, tane-biber, baharat torbasıve tuzu ekleyiniz.
Tencereyi orta ateşe oturtup, suyu kaynatınız. kaynayınca tencereyi
Ateşten alıp, 10 dakika bir kenarda bekletiniz.
Delikli kepçeyle uykuluklarıkağıt peçete üstüne çıkarıp, süzdürünüz.
(pişme suyunu ve tadlandırıcımalzemeyi atınız.) uykuluklarıtezgaha
Koyup, 1,5 cm büyüklüğünde parçalara kesiniz. baharatlıunu bir tabağa
Koyunuz. uykuluklarıiyice una bulayıp, fazla unlarınısilkeleyerek bir
Kenara bırakınız.
Büyük bir tavada tereyağ ıorta ateşte eritiniz. yağkızınca uykuluk
Dilimlerini ekleyip, arasıra çevirerek 10-15 dakika pişiriniz.
Tavayıateşten alınız. delikli kepçeyle uykuluk dilimlerini ısıtılmış bir servis
Tabağına çıkarıp, üstüne sıcak siyah tereyağ ıdökerek, servis ediniz.



This entry was posted on 04:25 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: