Malzemeler:

1/2 kg küçük boy patates
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 tablet et suyu
1 maydanoz
Pirzolalar İçin:
1/2 kg pirzola
2 adet domates
1 adet sivri biber
1 tatlıkaşığı kekik
Tuz , karabiber

Hazırlanışı:

Patatesleri soyup yıkayarak bir tencereye alalım.tencereye sıvıyağı
Ekleyelim.et suyu tabletini atalım.kısık ateşte,patatesleri pişirelim.eğer
Patates su salmazsa,üzerine bir çay bardağı kadar sıcak su ilave edelim.
Patatesi indirmeden önce üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip sallayarak
Karıştıralım.
Pirzolaların hazırlanması:teflon tavayıateşe koyalım ve
Kızdıralım.tavada,pirzolalarıyağsız olarak arkalı,önlü kızartalım.başka bir
Tavada kabuklarısoyulduktan sonra ince doğranmışdomatesleri ve
Çekirdek yatağıçıkarılmışbiberleri pişirelim. üzerine pirzolaları
Dizelim.tuz,karabiber ve kekiği serpip kısık ateşte on dakika daha
Pişrelim.(bu arada tabii ki etleri ters yüz etmeyi unutmayın).



This entry was posted on 03:20 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: