Malzemeler:

4 adet ince dana bifteği, her biri 100 175 g. 40 g. tereyağ ı
150 ml tavuk suyu tableti
1/2 limonun ince rendelenmişkabuğu
1 limonun suyu
2 çay kaşığı doğranmıştaze adaçayıyaprağıveya l çay kaşığı kuru adaçayı
Yaprağı
Tuz ve karabiber
Süslemek İçİn:
Adaçayıyapraklarılimon dilimleri

Hazırlanışı:

Fırını110 c'ye ısıtın.
Bir tavada tereyağ ınıeritin. yağkızınca dana bifteklerim her iki yüzlerini
De 2-3 dak. altın sarısıbir renk alıncaya dek pişirin.
Dana etlerim bir servis tabağına alıp fırının içinde sıcak tutun. tavuk
Suyunu tavaya koyup, limon kabuğunu, suyunu ve adaçayıyapraklarım
Ekleyin. bir taşım kaynatın. karışımıağır ateşte 4-5 dak. kaynatın. tuzunu
Biberini ilave edin.
Hazırlamışolduğunuz bu sosu etlerin üstüne döküp, adaçayıyapraklarıile
Süsleyip servis yapın.



This entry was posted on 03:07 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: