Malzemeler:

250 gram yağsız dana eti
1 tatlıkaşığı sıvıyağ
Bir tutam rezene
Bir tutam anason
Bir tutam karabiber
1 çorba kaşığı un
1 dişsarmısak
Yarım tutam zencefil
2 adet pırasa (beyaz kısımları)
1 çay bardağı kırmızı şarap
2 su bardağı et suyu
4 çorba kaşığı mandalina suyu
1 adet mandalina kabuğu
15 adet kestane
Yarım kg balkabağı

Hazırlanışı:

Teflon tavaya kuşbaşıiriliğinde doğranmışetleri alın. üzerine bir tutam
Rezeneyi, anasonu, karabiberi ve bir çorba kaşığı unu serpin, iyice
Karıştırın. etleri sürekli karıştırarak, pişirin.
Ayrıbir tencereye 1 tatlıkaşığı sıvıyağıalın. sarımsağı, zencefili ve küçük
Doğranmışpırasalarıekleyin. birkaç dakika pişirdikten sonra etleri, şarabı,
Et suyunu, mandalina suyunu ve ince şeritler şeklinde kesilmişmandalina
Kabuğunu ilave edin. tencerenin kapağım kapatın. ağır ateşte yaklaşık bir
Buçuk saat pişirin.
Kestanelerin dışve iç kabuklarınısoyun. balkabağınıda kabuğunu
Soyduktan sonra çekirdekli kısımlarım temizleyin. balkabağını4 cm
Boyunda 2 cm eninde ve 5 mm kalınlığında parçalar şeklinde kesin.
Kestaneleri ve balkabağınıetli karışıma ekleyin. yumuşayana dek pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.  afiyet olsun :)



This entry was posted on 03:08 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: