Malzemeler:

2 adet kemikli bütün kuzu pirzola
3 dişdövülmüşsarımsak
5-6 adet kırık tane karabiber
1 tutam kekik
1 tutam biberiye
Tuz, çiçekyağı
İç pilavıiçin:
500 gram pirinç
100 gram tereyağ ı
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım şu bardağı çamfıstığı
1 adet kuru soğan
250 gram tavuk ciğeri
Yarım su bardağı kuşüzümü
1 tatlıkaşığı  şeker
Yeterince tuz, karabiber,
Yenibahar
1 demet dereotu
Üç buçuk su bardağı etsuyu

Hazırlanışı:

Temizlenmişkemikli kuzu pirzolasının tanıfileto kısmınıbıçakla
Uzunlamasına delin. pilav için pirinci 40 dakika kadar sıcak, tuzlu suda
Bekletin. suyunu süzdükten sonra bir kenara alın.
Tencereye zeytinyağıve tereyağ ınıaktarın. kızdırdıktan sonra çamfıstığını
Ekleyin. hafifçe pembeleşmeye başladığında çok ince kıyılmış soğanı
Ekleyin. 1-2 dakika sonra tavla zarıiriliğinde doğradığınız tavuk ciğerini
Ekleyin. rengi değiştikten sonra kuşüzümünü, şekeri ve baharatlarıilave
Edin. etsuyunu da ekledikten sonra birkaç dakika kaynatın.
Başka bir tencerede çok az yağla, pirinci 6-7 dakika kavurun. ciğerli
Etsuyunu ekleyin. kuvvetli ateşte 2 dakika pişirin. sonra ateşi kısarak,
Suyunu çekene dek pişirin. ateşin üzerinden indirdikten sonra ince kıyılmış
Dereotunu ekleyin ve karıştırın.
Hazır olan pilavıdelinmişpirzolanın içine doldurun. her iki tarafını
Kürdanla kapatın. pirzolayıdövülmüşsarımsak, kırık tane karabiber, kekik,
Biberiye otu ve tuz ile baharatlayın.
Çiçekyağısürün. 180 derece fırında üzeri hafifçe kızarana dek pişirin.
Sıcak dilimleyerek, servis yapın. 


This entry was posted on 03:03 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: