Malzemeler:

1/2 kg dana eti
Karabiber
Tuz
Mantar rom sosunmalzemesi
1/2 paket margarin
1/2 çay bardağı sıvıyağ
4 yemek kaşığı kızarttığınız etin yağı
1 yemek kaşığı un
1 tutam karabiber, kırmızıbiber,pulbiber
2 avuç mantar (ince doğranmış)
2 kapak rom
1 su bardağı süt

Hazırlanışı:

Sosun hazirlanişi
Etin yağını, margarini ve sıvıyağıiyice erittikten sonra 1 yemek kaşığı unu
Iyice kızarana kadar karıştırın.
İnce ince doğranmışmantarlarıilave ettikten sonra kızartma işlemine
Devam edin.
Kızardıktan sonra, mantarların üzerine 2 kapak rom ve 1 bardak sütü
Döküp 2 dakika kadar kaynatın.
Hazırladığınız sosu, kızartıp kenara aldığımız karabiberli böf’ ün
Yanında sunun



This entry was posted on 02:52 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: