Malzemeler:

3 dana böbreği (yağlarıtemizlenip yıkanmış)
30 gr (2 çorba kaşığı ) tereyağ ı
1 su bardağı kırmızı şarap
250 gr taze fasulye (ayıklanmış)
6 domates (kabuklarısoyulup,çekirdekleri temizlenerek doğranmış)
2 tatlıkaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kuru fesleğen (istenirse)
1/2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış )

Hazırlanışı:

Hazırlanmasıkolay olan taze fasulyeli dana böbreği, yanında yeşil salata
Ve haşlanmıştaze patatesle servis edilebilir.
Bir tencerede tereyağ ıeritiniz. köpükleri sönüp yağkızdığında, böbrekleri
Koyup alt üst ederek 4 dakika kızartınız. ateşi kısıp. böbrekleri bir kez alt
Üst ederek 5 dakika daha kızartınız. tencereyi ateşten alıp, böbrekleri bir
Tahtaya koyunuz ve keskin bir bıçakla 1-1,5 cm'lik dilimler halinde kesiniz.
Şarabıtenceredeki yağa ekleyip ısıtınız ve kaynayınca ateşi kısarak,
Fasulyeleri ve kızarmışböbrekleri tencereye koyunuz. yemeğİ20-25
Dakika, fasulyeler yumuşayıp şarap yarıyarıya azalana kadar kaynatınız.
Sonra ateşi kısıp, domates, domates salçasıve fesleğeni (istenirse)
Ekledikten sonra yemeği 5 dakika daha koyulaşana kadar pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp yemeği ısıtılmış bir servis tabağına boşaltınız.
Üstüne maydanozlarıserpip hemen servis ediniz.



This entry was posted on 04:05 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: