Malzemeler:

750 gr dana ciğeri (ince dilimlenmiş)
6 1/2 çorba kaşığı baharatlıun (6 çorba kaşığı un + 1 tatlıkaşığı tuz + 1
Çay kaşığı karabiber + 1 kahve kaşığı toz hardal)
60 gr (4 çorba kaşığı ) tereyağ ı
1/4 su bardağı sek beyaz şarap
125 gr (1/2 su bardağı ) acıkrema
1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış )

Hazırlanışı:

Kolay bir yemek olan bayyera usulü dana ciğerini, patates ve yeşil sebze
Ile servis edebilirsiniz.
Baharatlıunu bir tabağa koyup, ciğer dilimlerini una iyice bulayınız.
Büyük bir tavada, tereyağ ınıorta ateşte eritiniz. yağkızınca, ciğer
Dilimlerinin her iki yüzlerini 2-3'er dakika hafifçe pembeleşene kadar
Kızartınız.
Maşa ile ciğerleri tavadan ahp, sıcak bir servis tabağına koyarak sıcak
Tutunuz.
Şarabıtavaya döküp, devamlıkarıştırarak kaynatınız.
Ateşin altınıkısıp, krema ve maydanozu ekleyerek kaynatmadan ısıtınız.
Tavayıateşten alıp, sosu ciğerlerin üstüne dökerek hemen servis ediniz.



This entry was posted on 04:06 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: