Malzemeler:

750 gr kuzu ciğeri (ince dilimlenmiş)
4 dişsarmısak (dövülmüş)
1 tatlıkaşığı tuz
1 tatlıkaşığı pul kırmızıbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 limonun suyu

Hazırlanışı:

Her ciğer dilimini uzunlamasına ikiye kesip bir kenara koyunuz.
Orta boy bir kaba sarmısak, tuz, pul kırmızıbiber, karabiber ve limon
Suyunu koyup karıştırdıktan sonra, ciğerleri bu kaba koyarak 1 saat kadar
Bekletiniz.
Büyük bir tavada tereyağ ınıorta ateşte eritip ciğer dilimlerini 4-6 dakika,
Sık sık çevirerek kızartınız. delikli kepçeyle ciğerleri tavadan, ısıtılmış bir
Servis tabağına alıp sıcak sıcak servis ediniz. 


This entry was posted on 03:55 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: