Malzemeler:

750 gr tavuk ciğeri
2 çorba kaşığı tereyağ ı
500 gr kuzu böbreği (yağları, ince zarlarıve kıkırdaklıkısımlarıtemizlenip
Ikiye bölünmüş)
6 orta boy soğan (kabuklarısoyulup dörde bölünmüş)
2 dolmalık yeşil biber (beyaz kısımlarıve çekirdekleri çıkarılıp, 2,5 cm
Eninde parçalara kesilmiş)

Hazırlanışı:

Tavuk ciğeri, kuzu böbreği, soğan ve yeşil biberlerin şişçubuklarına dizilip
ızgarada pişirilmesiyle hazırlanan bu yemeği, haşlanmışpatates ve karışık
Salatayla servis edebilirsiniz.
Orta boy bir tavada iki çorba kaşığı tereyağ ıeritip, tavuk ciğerlerini
Ekleyerek 2-3 dakika ağır ateşte kızartınız. tavuk ciğerlerini delikli
Kepçeyle tavadan çıkarıp üstlerindeki fazla yağısüzerek kurulayınız;
Soğumasıiçin bir kenara bırakınız.
Once ızgaranızıiyice ısıtınız.
Şişçubuklarına tavuk ciğerlerini, kuzu böbreklerini, soğanlarıve yeşil biber
Dilimlerini karışık dizip, eritilmiştereyağ ın yarısıyla üstlerini yağlayınız.
Şişleri ızgaraya yerleştirip her yanlarını4' er dakika pişiriniz. (şişleri
Çevirirken kalan eritilmiştereyağ ıyla şişlerin üstlerini tekrar yağlayınız.)
Şişlerinizi ızgaradan alıp sıcak olarak servis ediniz.



This entry was posted on 03:57 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: