Malzemeler:
750 gr dana ciğeri (ince dilimleıımiş)
3 çorba kaşığı limon suyu
90 gr (6 çorba kaşığı ) tereyağ
2 orta boy soğan (dilimlenmiş)
2 dişsarmısak (dövülmüş)
500 gr domates (kabuğu soyulmuşve kuşbaşıdoğranmış)
4 orta boy mantar (temizlenmişve dilimlenmiş)
1 tatlıkaşığı kekik
4 çorba kaşığı un (içine 1 tatlıkaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber
Karıştırılmış)
Hazırlanışı:
Davetlerinizde çok beğenilecek olan mantarlıciğeri patates ve taze sebze
Ile servis edebilirsiniz.
Ciğer dilimlerine limon suyunu serpip arasıra üstlerine bastırarak 30
Dakika bekletiniz. bu arada büyük bir tavada tereyağ ının 1/3'ünü eritip,
Köpüğü kaybolunca, soğan ve sarmısağıkatınız. 5-7 dakika, soğanlar
Pembeleşene kadar karıştırarak kızartınız.
Domates ve mantarlarla kekiğİde tavaya koyup 3-5 dakika kadar
Karıştırarak pişiriniz. ateşi kıstıktan sonra tavanın ağzınıkapayıp, sosu 30
Dakika pişiriniz.
Ciğer dilimlerini bir peçete ile kurulayıp un-tuz-biber karışımına bulayınız
(unun fazlasınısilkerek atınız).
Bir başka büyük tavada, kalan tereyağ ıeritiniz. köpüğü kaybolunca,
Ciğerlerin birkaç dilimini atıp her iki yüzlerini 2-3'er dakika kızarttıktan
Sonra, delikli kepçeyle ısıtılmış bir servis tabağına alıp sıcak tutunuz.
Bütün ciğerler kızartılıp bir servis tabağına dizildikten sonra, üstlerine sosu
Dökerek servis ediniz.
0 yorum: