Malzemeler:

750 gr dana ciğeri (ince dilimleıımiş)
3 çorba kaşığı limon suyu
90 gr (6 çorba kaşığı ) tereyağ
2 orta boy soğan (dilimlenmiş)
2 dişsarmısak (dövülmüş)
500 gr domates (kabuğu soyulmuşve kuşbaşıdoğranmış)
4 orta boy mantar (temizlenmişve dilimlenmiş)
1 tatlıkaşığı kekik
4 çorba kaşığı un (içine 1 tatlıkaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber
Karıştırılmış)

Hazırlanışı:

Davetlerinizde çok beğenilecek olan mantarlıciğeri patates ve taze sebze
Ile servis edebilirsiniz.
Ciğer dilimlerine limon suyunu serpip arasıra üstlerine bastırarak 30
Dakika bekletiniz. bu arada büyük bir tavada tereyağ ının 1/3'ünü eritip,
Köpüğü kaybolunca, soğan ve sarmısağıkatınız. 5-7 dakika, soğanlar
Pembeleşene kadar karıştırarak kızartınız.
Domates ve mantarlarla kekiğİde tavaya koyup 3-5 dakika kadar
Karıştırarak pişiriniz. ateşi kıstıktan sonra tavanın ağzınıkapayıp, sosu 30
Dakika pişiriniz.
Ciğer dilimlerini bir peçete ile kurulayıp un-tuz-biber karışımına bulayınız
(unun fazlasınısilkerek atınız).
Bir başka büyük tavada, kalan tereyağ ıeritiniz. köpüğü kaybolunca,
Ciğerlerin birkaç dilimini atıp her iki yüzlerini 2-3'er dakika kızarttıktan
Sonra, delikli kepçeyle ısıtılmış bir servis tabağına alıp sıcak tutunuz.
Bütün ciğerler kızartılıp bir servis tabağına dizildikten sonra, üstlerine sosu
Dökerek servis ediniz.



This entry was posted on 03:53 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: