Malzemeler:

12 kuzu böbreği (yağlarıtemizlenip ikiye bölünmüş)
75 gr (4 çorba kaşığı ) kırmızı şarap
4 çorba kaşığı mısır nişastası(1 çay kaşığı tuz ve 1 kahve kaşığı karabiber
Ile karıştırılınış)
6 çorba kaşığı rafine yağ
1 dişsarmısak (dövülmüş)
2 sivribiber (çekirdekleri ayıklanıp ince kıyılmış )
1 kırmızıdolmalık biber (beyaz kısmıve çekirdekleri temizlenerek ince
Dilimlenmiş)
1 tatlıkaşığı  şeker
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber

Hazırlanışı:

Şarabıve mısır nişastasınıiki ayrıtabağa koyunuz. böbrekleri önce şaraba
Sonra da mısır nişastasına bulayınız. silkeleyerek mısır nişastasının
Fazlasınıatınız. şarabıayrıolarak saklayınız.
Büyük, ağır bir tavada yağıorta ateşte kızdırınız. böbrekleri içine atıp 5
Dakika, pembeleşinceye kadar altüst ederek kızartınız. delikli kepçeyle
Çıkarıp bir tabağa alarak sıcak tutunuz.
Tavada 2 çorba kaşığı yağbırakarak gerisini dökünüz. sarmısak, sivri
Biber ve kırmızıdolmalık biberi ekleyip, ara sıra karıştırarak 4 dakika
Kızartınız.
Tabakta kalan şarabı, şekeri, tuzu ve karabiberi ekleyip iyice karıştırdıktan
Sonra, sosu 3 dakika pişiriniz.
Kızartılmışböbrekleri ekleyip 2-3 dakika daha pişiriniz. böbrek ve sosu,
ısıtılmış servis tabağına alarak hemen servis ediniz. 


This entry was posted on 00:14 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: