Malzemeler:

12 kuzu böbreği (yağlarıtemizlenmiş)
120 gr (8 çorba kaşığı ) + 1 tatlıkaşığı margarin
4 çorba kaşığı taze ekmek İçi
1 tatlıkaşığı hardal
2 tatlıkaşığı ketçap
1 dişsarmısak (dövülmüş)
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
200 gr (1 su bardağı ) kaynar et suyu
50 gr (1/4 su bardağı ) acıkrema
1 tatlıkaşığı mısır nişastası(bir tatlıkaşığı suda eritilmiş)

Hazırlanışı:

Böbrek dolmasıoldukça değişik bir yemektir. karışık salata ve patates
Püresiyle servis edilir.
Önce fırınınızıorta sıcaklığa getirip (190 c) ısıtınız. küçük bir fırın tepsisini
Bir tatlıkaşığı yla yağlayarak bir kenara bırakınız. orta boy derin bir kaba,
Geri kalan yağı, ekmek içini, hardalı, ketçabı, sarmısağı, tuzu ve karabiberi
Koyarak, tahta bir kaşıkla iyice karıştırınız.
Keskin bir bıçakla böbrekleri 1/2 cm derinliğinde cep biçiminde yarınız.
Hazırladığınız karışımıkaşıkla alarak açtığınız yarıklara doldurunuz.
Böbrekleri birbiri ardına fırın tepsisine diziniz.
Üstlerine kaynar et suyunu dökerek, alüminyum kağıtla örtünüz. tepsiyi
Fırına sürüp 20-25 dakika pişiriniz.
Tepsiyi fırından alıp, alüminyum kağıdıçıkardıktan sonra, delikli kepçeyle
Böbrekleri ısıtılmış servis tabağına alarak, sosu yapıncaya kadar sıcak bir
Yerde bekletiniz.
Tepside kalan suyu küçük bir tencereye boşaltıp kremayıkatarak hafif
Ateşte 5 dakika pişiriniz. suda eritilmişmısır nişastasınıekleyip devamlı
Karıştırarak 1 dakika, sos pürtüksüz ve kalın bir kivama gelinceye kadar
Pişiriniz. (sosu tadarak gerekirse biraz daha tuz ve karabiber
Ekleyebilirsinız.) tencereyi ateşten alıp, sosu bobreklerın ustüne dökerek
Hemen servis ediniz. 


This entry was posted on 00:14 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: