Malzemeler:

300 gr nohut
500 gr tahin
4-5 dişsarımsak
1 adet ekmek ayvası
Yarım limon suyu
2 tatlıkaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı bal
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kırmızıpul biber
Tuz

Hazırlanışı:

Nohutu bir gece önceden tuzlu suda bekletin. ertesi gün düdüklü
Tencerede 20 dakika veya normal tencerede yaklaşık 1 saat pişirin.
Tencereden aldıktan sonra kabuklarınıayırın. blenderde veya çatalla iyice
Ezin.
Tahin, dövülmüşsarımsak, tuz, bir çorba kaşığı  şeker, 1 çorba kaşığı
Zeytinyağıve limon suyunu ılık nohuta karıştırarak ekleyin.
Ayvanın kabuklatınısoyup ince rendeleyin. bir kapta 2 çorba kaşığı
Zeytinyağında 10 dakika kadar öldürün. tuz, pul biber, bal, 1 kaşık şeker
Ilave edip nohutların üzerine dökerek servis yapın. 


This entry was posted on 03:08 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: