Malzemeler:

25 adet kurutulmuşpatlıcan (dolmalık),
15 adet kurutulmuşbiber (dolmalık),
4-5 adet kuru soğan,
3 başsarımsak,
2 yemek kaşığı domates salçası,
2 yemek kaşığı biber salçası,
2 su bardağı pirinç,
1, 1/2 çay bardağı zeytinyağı,
1 yemek kaşığı toz şeker,
Karabiber, kırmızıbiber, y.bahar, tuz,
2 limon suyu veya limon tozu (isteğe göre),

Hazırlanışı:

Kuru patlıcanlar, geceden kaynar suya konup çatal geçecek şekilde
Haşlanır. biberler ise kaynar suda en fazla 5 dk. kaynatılır. her ikisinin de
Suları2 veya 3 defa değiştirilir. dolma içini hazırlamak için, önce
Zeytinyağında kıyılmış soğan ve sarımsak hafif kavurulur salçalarıilave
Edilip iyice karıştırılır. yıkanmışpirinç bu karışımın içine konur ve hafifçe
Kavurulur. İki bardak sıcak suyla baharatlar ve şeker suyu çekene kadar
Pişirilir. hazırlanan bu karışım, patlıcanların içine bir parmak eksik olacak
Şekilde doldurulur. tencereye, birinin ağzıdiğerinin dibine gelecek şekilde
Dizilir. dizme işlemi düzgün ve sık şekilde yapılmalıdır (daima en alta
Patlıcan getirilmelidir). üzerine biberler aynı şekilde dizilir. dizme işlemi
Bittikten sonra, üzerine biraz tuz serpilir ve en üste dolma taşıkonur.
Dolma taşının bir parmak altında olacak şekilde kaynar su katılır. dolma
Kaynamaya başladıktan sonra ocak kısılır. pişmesine yakın limon suyu
Ilave edilerek 10-15 dk. daha pişirilir ve ocaktan indirilir. dolma servise
Hazırdır. 


This entry was posted on 13:41 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: