Malzemeler:

12 adet taze dolmalık kabak,
1 başorta boy kuru soğan,
100 gr. kıyma,
1 başkuru sarımsak,
1 tatlıkaşığı karabiber,
1 tatlıkaşığı kırmızıbiber,
1 yemek kaşığı d. salçası,
1 yemek kaşığı biber salçası,
100 gr. bulgur,
1 çaybardağı sıvıyağ,
1 adet limon,
Yeteri kadar su, tuz.

Hazırlanışı:

Soğan ve sarımsak ince ince doğranır. kıyma, soğan, sarımsak, tuz,
Karabiber, kırmızıbiber ve salça yarım bardak su, yarım bardak yağile
Karıştırılıp bulgur ile yoğrulur. yıkanmışve içleri oyulmuşkabakların içine
Yoğrulan karışım, her kabağın yarısına kadar konur, ağızlarıbir dilim
Domates ile kapatılarak tencereye dizilir. üzerine, artan yarım bardak yağ
Dökülür. tencerenin genişliğine göre üstünü örtecek kadar kaynamışsu ve
Biraz tuz ilave edilir. yemek kaynamaya başlayınca altıkısılır ve yarım saat
Pişirilir. kabak pişince bir yemek kaşığı ekşi ilave edilir bir taşım daha
Kaynatılarak, suyu süzülür. dolma servise hazırdır.



This entry was posted on 13:42 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: