Malzemeler:

1 piliç
3 su bardağı pirinç
1 yufka
4 patates
2 soğan
1 çorba kaşığı tereyağ ı
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı yenibahar

Hazırlanışı:

Pilici temizledikten sonra 30 dakika kadar kaynatarak pişirin. biraz
Soğuduktan sonra kemiklerini ayırıp kuşbaşıbüyüklüğünde parçalara
Bölün. pilicin suyunu ise pilav için saklayın.
Soğanlarısoyup incecik kıyın. fırına girebilir bir tencereye tereyağ ını
Koyup soğanlar pembeleşene kadar kavurun. üzerine dört su bardağı piliç
Suyu ilave edin. İçine zerdeçal ile yenibaharıkatın. pirinci ayıklayıp
Yıkadıktan sonra süzün ve piliç suyuna ilave edin. tuz atıp bir taşım
Kaynattıktan sonra kapağınıkapatarak 200 derecede ısıtılmış fırına verip
20 dakika kadar pişirin.
Patatesleri soyup kuşbaşıdoğrayın. yıkayıp süzdükten sonra bol kızgın
Yağda veya sote usulü biraz kızarana kadar pişirin.
Oval firintepsisinin dibini yağlayın. yufkayıiçine düzgünce yayın. tuzu ve
Karabiberi kattıktan sonra piliç etini, patatesi ve pilavıkarıştırıp yufkanın
Içine doldurarak yufkanın kenarlarınıpilavıkapatacak şekilde içe doğru
Örtün. tencerenin kapağınıkapatıp 150 derece ısıdaki fırına vererek 15-20
Dakika daha pişirin. fırından aldığınız pilavıalt-üst edip bir tepsiye
Çıkardıktan sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz. afiyet olsun :)



This entry was posted on 02:57 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: