Malzemeler:

500 gr kuzu ciğeri
250 gr bacon
1 yemek kaşığı zeytinyağı
200 ml sek beyaz şarap
1 defne yaprağı
2 dişsarımsak
1 adet karanfil
6 adet karabiber tanesi
Tuz

Hazırlanışı:

Şarap, defne yaprağı, kıyılmış sarımsak, karanfil ve karabiber tanelerinden
Bir sos hazırlayın. İnce ince dilimlediğiniz ciğerleri ara sıra karıştırarak 24
Saat bu sosta dinlendirin. ciğerleri kağıt havluda süzün; sosu da süzgeçten
Geçirin. bacon'larıçok minik olmayan parçalara doğrayın ve orta ateşte,
Zeytinyağında kızartın. ciğerleri ekleyip harlıateşte çevirerek 5 dakika
Pişirin. sıcaklığınımuhafaza edecek bir kaba alın. süzmüşolduğunuz sosu
Tencereye alıp harlıateşte karıştırarak kaynatın. sosu ciğerin üzerine
Döküp servis yapın.



This entry was posted on 02:45 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: