Malzemeler:

2 kg kılıçbalığı
4 dişsarmısak
6 yaprak fesleğen´
Menuyer sos malzemesî
1 kuru soğan
2 dişsarmısak
2 yemek kaşığı tereyağ ı
1/4 demef maydanoz
2 yemek kaşığı kapari çiçeği
1 limonun suyu

Hazırlanışı:

Sosun hazirlanişi
Sos madzemelerini çok ince kıyın. tereyağ ında soğan, sarmısak ve kapari
Çiçeğini kavurun. limon suyu ve maydanozu idave ederek karıştırın ve
Ocaktan alın.
Baligin hazirlanişi
Kılıçbalığınıtemizleyip, etini dilimleyin. kıyılmış soğan, ince doğranmış
Sarmısak ve tuz ile harmanlayarak 15-20 dakika dinlendirin.
Balığıkömür ızgarasında pişirip patates ve çeşitli yeşilliklerle servis yapın.
Eğer arzu ederseniz üzerine sarmısaklıtereyağ ısürebilir veya menüyer sos
Dökerek servise sunabilirsiniz. 


This entry was posted on 02:16 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: