Malzemeler:

500 gr. lolaz (börülce),
250 gr. pilavlık bulgur,
1 su bardağı sıvıyağ,
1 tatlıkaşığı karabiber,
1 tatlıkaşığı kırmızıbiber,
1 yemek kaşığı domates salçası,
Tuz,

Hazırlanışı:

Lolaz yıkanır, bir tencereye konur, üzerini kaplayacak kadar su ilave edilir
(su lolazıpişirecek kadar olmalıdır). lolazlar piştikten sonra pilavı
Pişirecek kadar sıcak su ve tuz ilave edilir. sonra salçasıkonulur bir taşım
Kaynatıldıktan sonra pişmesi beklenir ve piştikten sonra karabiber ve
Kırmızıbiber eklenir. yağbir tavada ısıtılır ve pilavın üzerine dökülür.
Onbeşdakika dinlendirildikten sonra servis yapılır



This entry was posted on 13:40 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: