Malzemeler:

1 kg kuzu pirzolası(10 adet)
1/2 çay kaşığı tuz
Taze çekilmişkarabiber
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı un
3 yumurta (1 çorba kaşığı ayçiçek yağıve 1 çorba kaşığı su katılarak
Çırpılmış)
1 su bardağı ufalanmışbayat ekmek içi ya da galeta unu
Sos yağıiçin:
3 çorba kaşığı margarin
1/4 limonun suyu
1/4 çay kaşığı kıyılmış maydanoz
1/4 çay kaşığı tuz
Beyazbiber

Hazırlanışı:

Kuzu pirzolalarınıbıçağın sırtıyla hafifçe bastırarak inceltin. fazla yağlarını
Kesip, tuz ve biberi serpin. yumurta-yağ-su karışımınıhazırlayın.
Pirzolalarıuna, yumurtalıkarışıma ve ufalanmışbayat ekmek içine bulayıp
Pane edilmek üzere hazır hale getirin.
Bir tavada ayçiçek yağınıkızdırın. yağkızınca kuzu pirzolalarınıtavaya
Koyup, bir kez altüst ederek, 7-8 dakika, her iki yanıda altın sarısıbir
Renk alıncaya kadar pişirin. 


This entry was posted on 03:00 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: