Malzemeler:

1 kg. kuzu ya da koyun incik,
3 bardak pirinç,
3-4 adet patates (minik yuvarlaksa 15-20 adet),
1 adet patlıcan,
6-7 adet sivri yeşilbiber,
4 adet domates,
50 gr. kuşüzümü,
50 gr. çam fıstığı,
100 gr. badem,
100 gr. koyu yeşil antepfıstığı,
1 yemek kaşığı tuzsuz domates salçası,
Tuz, yenibahar, karabiber, tarçın (1’er kahve kaşığı ),
1 çay bardağı kadar zeytinyağı,
Ayrıca kızartmak için 1.5 su bardağı sıvıyağ,

Hazırlanışı:

Etler iyice yıkandıktan sonra bir tencereye konarak üstünü kapatacak
Kadar suyla ateşe konur. üstüne biriken köpükleri (kaynamaya başlarken)
Alındıktan sonra, tuz atılır. domates salçasıve baharatlarıilâve edilir. İyice
Piştikten sonra etler sudan çıkarılır. 3 bardak haşlanmışpirince kaynayan
Etsuyundan 4,5 bardak ilâve edilerek pişirilir. yağıgezdirilip demlenmeye
Bırakılır. diğer yandan patlıcanlar alaca soyulur, dilimlenir. domatesler
Yıkanıp dörde bölünür. patatesler soyulup yıkanır. sırasıyla önce patatesler
Sonra, patlıcanlar, yeşilbiberler, domatesler kızartılır. antepfıstığıve
Bademler haşlanır. hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. çam fıstıklarıda
Pembeleşinceye kadar kavrulur. çam fıstığıve kuşüzümü ile badem ve
Fıstıkların yarısıpilâva karıştırılır. domateslerin arkasından kalan az bir yağ
Ile etler de kızartılır. pilâvın üzerine dizilir. etrafına da patatesler dizilir.
Üstü patlıcan domates ve yeşilbiberlerle süslenir. fıstık ve bademin kalan
Yarısıpilavın üstüne boşaltılır. karabiber serpilerek servise hazır hale
Getirilir



This entry was posted on 13:31 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: