Malzemeler:
2 soyulmuşve haşlanmışkoyun beyni
60 gr (4 çorba kaşığı ) galeta unu
2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış )
1 çorba kaşığı kaşar peyniri (rendelenmiş)
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
4 çorba kaşığı rafine yağ
Hazırlanışı:
Galeta unu, peynir ve maydanoza bulanarak kızartılan beyinlerden oluşan
Bu italyan yemeği, sıcak olarak ve yanında yeşil salata ile servis edilir.
Keskin bir bıçakla, beyinleri dilimleyiniz. küçük bir kasede galeta unu,
Maydanoz, peynir, tuz ve biberi karıştırıp beyin dilimlerini bu karışıma
Bulayınız.
Orta büyüklükte bir kızartma tavasında yağıkızdırıp, beyin dilimlerini 5'er
Dakika, renkleri kahverengi olana kadar kızartınız. bir delikli kepçeyle
ısıtılmış bir servis tabağına alıp, hemen servis ediniz.
0 yorum: