Malzemeler:
1 kg. kemikli kuzu veya kuzu kuşbaşıet
3 orta boy ayva
3 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı tereyağ ı
1 yemek kaşığı toz şeker
Tuz
Hazırlanışı:
Soğanıince ince doğrayın. tereyağ ınıtencereye koyup, eritin. soğanlar
Pembeleşinceye kadar kavurun.
Kemikli parça etleri soğana ekleyip, suyunu salıncaya kadar pişirin. etlerin
Üzerini geçecek kadar su ve tuz ilave edip, etler yumuşayıncaya kadar
Pişirin. ayvaların kabuklarınısoyup ikiye kesin. çekirdekli kısımlarını
Çıkarıp, iri iri doğrayın ve tencereye ekleyin.
Bir yemek kaşığı kadar toz şekeri ilave edip, ayvalar yumuşayıncaya kadar
Orta ateşte kapağıkapalıolarak pişirin, sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun :)
0 yorum: