Malzemeler:

10 koyun ve keçi paçası
10 dişsarımsak
1 gr. zerde
2 1/2 çorba kaşığı sirke

Hazırlanışı:

Paçalarıiyice yıkayıp temizleyin ve ateşte üzerlerindeki kıllarıalazlayın. bu
Paçaları8 bardak su, tuz ve karabiber ile kaynatıp pişirin. paçalar pişince
Kemiklerinden ayırın ve suyunu süzün
Ayıklanmışpaçalarızerde ile tekrar tencereye koyun ve bir sefer kaynatın.
Bu arada sarımsaklarıiyice dövün ve sirke ile karıştırın. zırbacıateşten
Indirin ve bu sirkeli sarımsakla karıştırın.
Sıcakken kaplara boşaltılıp soğumaya bırakın. servisten önce bu kaseleri
ılık suda hafif ısıtın ve tabaklara başaşağıçevirerek koyun ve servis yapın.
Not: zırbaç ateşten indirildikten sonra sıcak da servis yapılabilir fakat
Soğuk zırbaçın görünümü çok daha iştah açıcıdır. 


This entry was posted on 14:41 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: