Malzemeler:

5 adet
1su bardağı pirinc
2 domates
1 salatalık
100 gr mantar
1 sivri biber
1 kırmızısalçalık biber
2 dal taze soğan
3-4 dal maydanoz
2 çorba kaşığı soya yağı
1 çorba kaşığı sirke
2-3 dişsarımsak
3-4 marul yaprağı

Hazırlanışı:

Tavada zeytinyağını ısıtıp pirinci hafifçe kavurun. dereotunu kıyıp nane,
Tuz, kimyon ve kuşüzümü ile birlikte pirince ekleyin. yarım bardak suyu
Ilave edip karıştırın. yüksek ateşte suyunu çekinceye kadar karıştırarak
Pişirin.
Soğanların kabuklarınısoyun. üstlerini kapak şeklinde kesip kaynar suda
2-3 dakika haşlayın ve süzün. soğuyunca içlerini çıkarıp hazırladığınız iç
Pilavısoğanlara doldurun. tencereye dizip 1 bardak su ilave edin. orta
Ateşte 15 dakika pişirip soğumaya bırakın.
Soğan dolmalarınıservis tabağına alın. domates ve limon dilimleri ile
Süsleyip soğuk olarak servis yapın.afiyet olsun :)



This entry was posted on 05:49 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: