Malzemeler:

Dolmalık biber:10 ad(orta boy)
Pirinç:400gr
Soğan:600gr
Zeytin yağı:400ml
Karabiber:25
Tarçın:25gr
Yeni bahar:20gr
Şeker:50gr
Tuz:70gr
Kuşüzümü:50gr
Dolma fıstığı:50gr
Domates:2ad(kapak için)

Hazırlanışı:

Dolmalarımızıaçalım ve iyi yıkayalım.
Soğanlarımızıpiyazlık doğrayıp 200ml yağla kavurmaya başlayalım
En az bir saat kısık ateşte kavurmanız lazım soğanlar olsün ve altından
Daha sarıolsun.soğanlar kavrulduktan sonra pirincimizi ekleyelim 15
Dakika soğanların suyunu çekene kadar kavuralım bu arada unutmayalım
600ml kadar sıcak suya ihtiyacımız var.kuşüzümlermizi ılık suyla ıslatıp
Şişirelim.
Dolma fıstıklarımızıda aynıişlemi uygulayalım ama dolma fıstığıızıayrıbir
Tavada kavuralım kahverengi bir renk alana kadar sırasıyla
Baharatlarımızıekleyip birazdaha kavuralım.seker olduğu için tenceremize
Pirinçler yapışır korkmayın normaldir. artık suyunuda verip ağzını
Kapatalım kısa bir süre kaynatalım.yarım saat dinlendirelim dolma
Fıtıklarınıiç soğuduktan sonra atalım.
Dolma içimiz soğuduktan sonra maydonozlarımızıince ince doğrayıp
Karıştıralım ve çigden kalan 200ml yağımızın 100ml içine karıştıralım
Ve dolmalarımızıdolduralım domateslerden yapılan kapaklarıda koyalım
Ve bir tepsiye dizelim.
Dolmanın serbetini hazırlayalım 1lt suya kalan yağımızı100ml
Biraz tuz biraz şeker ekleyip kaynatıp tepsiye dizdiğimiz dolmarın
Üzerine dökelim ve ağzıkapalıbir şekilde 25-30 dak fırında kaynatalım ve
Sonra ağzınıaçım 15 dk açık fırında pişirelim kızartalım. afİyet olsun...



This entry was posted on 07:12 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: