Malzemeler:

Barbunya:500gr
Zeytin yağı:150ml
Soğan:200gr
Patates:2ad(minik küp)
Havuç:(minik küp)
5 dis sarimsak
Tuz, seker
Salça:75gr

Hazırlanışı:

Barbunyalarımızıbir gün önceden ıslatalım ve iyice yıkıyalım.
Soğanlarımızıminik minik doğruyalım ve z.y kavuralım tamamiyle
Altın sarısıoluncaya kadar ve havuçlarımızı,ekleyelim ve salçamızı,
Suyumuzu
Ekleyip ağır ateşte kaynatalım.
Bu arada barbunyalarımızıayrıbi tencerede kaybatalım ve piştikten sonra
Üzerine sıcak su dökelim pilakimizin rengi bozulmasın. barbunyalar
Piştikten sonra yaptığımız pilaki sosuna atalım ve kaynatalım ardından
Patatesleri attıktan sonra bir taşım kaynatıp altııkapatalım.
Hızlısuğutma yapmamız gerekir tenceremizi buz kalıbının üstne
Oturtup yavaşyavaşkarıştırarak soğutalım.
Afİyet olsun...



This entry was posted on 08:02 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: