Malzemeler:

1 küçük tabak banvit şerit
1 adet yumurtanın akı
1 çorba kaşığı sirke
2 dişdövülmüşsarımsak
2 çorba kaşığı mısır nişastası
3 çorba kaşığı soya sosu
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı zencefil
4 çorba kaşığı sıvıyağ
15-20 adet siyah zeytin
10-15 adet mantar
1 su bardağı piliç suyu

Hazırlanışı:

Piliç etini yumurta akı, 1 çorba kaşığı mısır nişastası, sirke, sarımsak,
Zencefil ve zeytinyağıkarışımında yarım saat bekletin.
Sıvıyağıtavada ısıtın. piliç etini karışımın içinden çıkardıktan sonra tavaya
Aktarın. çok hafif kızarınca çekirdekleri çıkarılmışzeytin ve ince kesilmiş
Mantarlarıekleyin, 1 dakika karıştırarak, pişirin.
Soya sosu ve kalan mısır nişastasınıilave edip, piliç suyunu ekleyin.
Karabiber ve tuzunu ayarlayın. suyunu çekene dek kaynatın.
Dilerseniz yanında patates püresiyle birlikte servis yapın



This entry was posted on 04:52 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: