Malzemeler:

500 gr. az yağlıparça et
1 su bardağı nohut
1 kg. patates
3 su bardağı süzülmüşyoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
Yağ
Haspir (isteğe göre kuru nane)

Hazırlanışı:

Doğranmışetler akşamdan ıslanmışnohutla birlikte tuz ve su konarak
Iyice haşlanır.daha önceden küp şeklinde doğranmışpatatesler ilave
Edilerek patatesler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir.diğer tarafta
Yoğurdun içine yumurta ve un ilave edilip iyice çırpılır.sürekli karıştırılarak
Bir taşım kaynatılır.daha sonra et,nohut,patatesin içine katılarak 1-2 taşım
Kaynatılıp ocaktan alınır.üzerine ısıtılan yağve haspir dökülür.yemek
Servise hazırdır.



This entry was posted on 01:54 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 yorum: